The Art of Trolling

Door Yalden op zaterdag 11 maart 2017 01:01 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 1.817

Voordat ik het over “The Art of Trolling” ga hebben wil ik even groots nieuws delen dat ik zojuist lees op NOS.nl. Deze maand opent een Taco Bell restaurant op Utrecht Centraal! WOW! En dan meteen een disclaimer: Nee, ik wordt niet gesponsord door Taco Bell, helaas (nog niet). Mijn liefde voor Taco Bell is ontstaan eind jaren 80 toen ik voor het eerst in Californië was. Op dat moment waren de “Taco Wars” aan de gang, een strijd tussen verschillende TexMex Fastfood restaurants, waaronder Taco Bell, waardoor je op dat moment echt verschrikkelijk goedkoop Taco's en Burrito's kon kopen. Natuurlijk haalt niets het bij een echte Burrito uit een food truck ergens in LA, maar de Big Beef Burrito Surpreme (met extra Sour Cream en Guacamole) van Taco Bell vind ik toch ook wel heel erg lekker en ik heb me al verschillende keren in moeten houden om niet op een vliegtuig naar de VS te stappen alleen om me even compleet uit te leven bij een Taco Bell... En heel binnenkort kan dat dus ook in Utrecht. YES!!! En ter ere van dit heugelijke feit een Hank Williams cover door The Mavericks...Goed, dan had ik nu dus eigenlijk een stuk willen schrijven over The Art of Trumping... Euh, ik bedoel the Art of Trolling, en dan met name door Trump, maar bijvoorbeeld ook door onze eigen Geert, maar dat moet ik dan maar even uitstellen tot morgen, want terwijl ik de link zocht naar de clip van de Mavericks lees ik het volgende nieuws: “President Donald Trump wil bondskanselier Angela Merkel om advies vragen over hoe hij moet omgaan met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin.” WAAAT?!?! Dat is toch wel met afstand het meest bizarre nieuws over Trump dat ik tot nu toe gehoord heb. Verder lezend zie ik echter dat dit bericht in feite gaat over het bezoek dat Merkel aan Trump gaat brengen en dat het dus (waarschijnlijk) een door een journalist verzonnen titel is om een verder niet zo heel erg interessant artikel interessanter te laten lijken dan het is, oftewel, clickbait, iets waar ik zelf totaal geen ervaring mee heb maar waarvan ik hoor dat het hier en daar wel eens gebruikt wordt. Ik ga het verder uitzoeken en kom er nog op terug. In ieder geval, nu ter ere van onze buurfrau Angela wat Duitse Hip Hop/house/pop muziek.Graag wil ik even terug komen op mijn blog van eerder deze week waarin ik het had over Fake News/afluisterpraktijken. Laat ik om te beginnen voorop stellen dat ik geen fan ben van afluisterpraktijken en dat ik het ook niet leuk vind dat dit gebeurt, maar, wat ik zeggen wou is dit: Het gebeurt al heel erg lang op heel erg grote schaal. Dat is geen nieuws. Dat dit nu op deze manier (opnieuw) naar buiten komt kan toeval zijn, maar ik geloof niet meer zo in toeval wat (fake) nieuws betreft. Of alles omtrent Trump, zijn Russische connecties en de afluisterpraktijken is fake nieuws (wat ik niet geloof), of het hangt allemaal met elkaar samen, en met nog veel meer, en ik ben bang dat gaat blijken dat ook Turkije hier nauw bij betrokken is. Turkije ligt tussen Rusland en het midden oosten waar Rusland de laatste tijd ineens bijzonder actief is, het heeft net als Oekraïne/De Krim voor Rusland zeer strategische havens en ik denk/ik ben bang dat Poetin, als hij inderdaad zijn cyberwarfare machine heeft ingeschakeld om Trump in het zadel te helpen, het daar niet bij laat, dat kan niet zijn einddoel zijn. En Turkije (vooralsnog lid van de NAVO!)? Turkije merkt dat de Turkse toenaderingspogingen tot de EU niets opleveren en is nu op zoek naar andere machtige vrienden. Hier kom ik ook nog op terug, maar nu eerst nog wat muziek;En dan het Microsoft-nieuws van vandaag, de twee Tweakers nieuwsberichten waarop het meest werd gereageerd vandaag, dat er reclame voor OneDrive gemaakt zal worden in Windows Explorer en dat Project Scorpio een betere 1080P ervaring op zal leveren dan de XboxOne. Die reclame, tsja, op het eerste gezicht niet leuk, maar blijkbaar is het heel makkelijk uit te zetten voor iedereen die zich een beetje Tweaker durft te noemen dus, so what? Big deal! Next... Dan Project Scorpio, en ook daar weer een heleboel gezeik... Nadat eerst (terecht!) een hoop mensen klaagden dat een cycle van 8 jaar tussen nieuwe console generaties veel te lang duurde gaat het nu veel mensen ineens weer te snel... Het is ook nooit goed, en als het dan ook nog eens Microsoft is dan zijn de rapen gaar. Als Sony met zijn PS4 Pro niet een halfgare update had gedaan maar met een échte verbetering was gekomen was iedereen er vol lof over geweest, en dat was nog een jaar eerder. Microsoft komt met backward compatibility, waar jarenlang om wordt gevraagd, Microsoft komt met een échte upgrade, mét backward compatibility, na ongeveer half zo lang als de vorige generatie, en wéér is het niet goed!?! Naja, dit is oud nieuws, dus fake nieuws, dus zal ik er verder maar over ophouden en stilletjes lachen en vast sparen voor een Scorpio, die hopelijk dit jaar nog ook in Nederland uitkomt. Tijd voor muziek.Tot slot nog over het direct reageren op comments. Zoals ik al zei ben ik even bezig met een experiment om dat op een enkele uitzondering na niét te doen. Ik ben er nog niet uit of ik dit weer wil gaan doen of niet, maar tot zover blijf ik, in ieder geval voorlopig nog even, bij dit experiment. In ieder geval heel erg bedankt voor die comments die ik zeker allemaal lees en waarvoor ik erg dankbaar ben. Ik hoop dat jullie ook nu weer willen laten weten wat jullie van mijn blog van vandaag vonden. Morgen weer een nieuwe (en hopelijk weer iets betere) want als er mensen zijn die vinden dat ik deze week nog even wat aan het her-opstarten ben na mijn afwezigheid en dat het niveau nog wel wat om hoog kan ben ik het daarmee eens en doe ik mijn best voor, maar, ik denk dat dit beter lukt als ik wat meer feedback krijg, dus, laat alsjeblieft wat horen, ook als je het helemaal niets vind... Alvast bedankt en tot morgen!


Oh ja, bijna vergeten, nog een aankondiging... Binnenkort Tweakers.net.radio met actualiteiten, technieuws en achtergronden, interviews en muziek en natuurlijk ook een scheutje satire en getrol... Meer daarover heel binnenkort in deze blog!

Volgende: Poetin/Erdogan/Assad, de nieuwe as? 03-'17 Poetin/Erdogan/Assad, de nieuwe as?
Volgende: Het clickbait van Tweakers.net 03-'17 Het clickbait van Tweakers.net

Reacties


Door Tweakers user Silent7, zaterdag 11 maart 2017 11:19

Taco en burrito is zeer goed zelf te maken, het hangt hier van de advocados af.
Wekelijks kopen we er een stuk of 6 (nooit die ready to eat dingen,en opletten dat het steeltje er nog inzit) an dan als ze goed rijp zijn eten we iets met guacamole.

Per 2 advocados: 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, i citroen, wat zout en peper

rasp ui en knoflook, pers citroen, rasp een beetje schil erbij.
snijd advocado doormidden, met een lepel rustig leeg"schrapen" wat goed kan als het rijp is.
mengen zout en peper erbij en je basis is klaar.
Heb je veel? bijvoorbeeld omdat er 8 advocados goed waren.
maak twee schalen,
1 zoals boven met wat peterselie en bieslook (mild)
2 zoals boven met een zeer fijn gesneden rode peper.
En vergeet niet wat pittige dingen als de drie Tabasco soorten op tafel te zetten zodat mensen nog lekker kunnen tweaken.

Pannenkoekjes maken is easy, met maismeel voor authentiek gevoel.
dun, en die kan je dan of gebruiken voor wrap of ven in de oven hangend over een rooster als taco.

diverse groenten, voral rauwe komkomer en tomaat en frisse sla
wat rode kidney bonen. En wat reepjes semi kruidig vlees (al missen wij dat niet)


We bestelden vroeger wel eens bij Taco Mundo toen we nog in Amsterdam woonden.
Tot ik eens keek wat je eigenlijk kreeg en het bovenstaande ging maken, vers en feestelijk om te zien en heel leuk voor mensen om zelf je wrap/taco te bouwen wat ook weer feestelijk is.

Zoals ook met hamburger, pizza, gewoon zelf maken is lekkerder en als je e hetzelfde geld aan uitgeeft maak je iets dat vele malen luxer is.
Alleen mooie gerechten die een goede kok maakt (bijvoorbeeld de italiaan Arena in Amsterdam heeft veel eer in goede gerechten) en in Nederland natuurlijk bitterballen en kroketten zijn reden om het te halen of niet zelf te maken.

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, zaterdag 11 maart 2017 18:30

Niveau kan wel wat omhoog

Door Tweakers user Yalden, zaterdag 11 maart 2017 18:39

Silent7 schreef op zaterdag 11 maart 2017 @ 11:19:
Taco en burrito is zeer goed zelf te maken, het hangt hier van de advocados af.
...
Hoi Silent7!

Heel erg bedankt voor je leuke reactie!

Het is waar dat je heel goed zelf burrito's en/of taco's kan maken, maar die zijn niet goed te vergelijken met die van Taco Bell. Niet dat die van Taco Bell zo goed zijn, dat zijn ze namelijk helemaal niet. Ze zijn eigenlijk verschrikkelijk slecht, zó slecht dat ze door die slechtheid juist weer verschrikkelijk goed zijn...
We bestelden vroeger wel eens bij Taco Mundo
Taco Mundo zit geloof ik ook in Enschede, ik heb daar in 2015 eens een keer gehaald en wat was dat bagger zeg! Leek echt helemaal nergens op!!! Niet te geloven wat een troep...

Door Tweakers user Arokh, zaterdag 11 maart 2017 19:46

Leuke blog! Vooral jet begin herken ik. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Taco Bell (was ergens in Maine) werd ik ook verliefd. Heerlijk.

Ben trouwens wel eens op.het vliegtuig gestapt (naar Azië, en vooral Bangkok) voor 90% omdat ik zo veel zin had in het eten dat je hier niet kunt krijgen. Zo heeeeeerlijk. Soms heb ik wel eens geluk gehad met tickets voor onder de 200¤ retour, waardoor ik opeens heen en weer kon om me te buiten te gaan aan het streetfood. Leuk dat er meer mensen toe in staat zouden zijn!

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, zondag 12 maart 2017 00:19

Even reageren voor arokh

Door Tweakers user jorrit91, zondag 12 maart 2017 10:18

@Silent7
Een advocado is niks.


Door Tweakers user Arokh, maandag 13 maart 2017 14:45

Is er iets mis met mijn comment?

Door Tweakers user Yalden, maandag 13 maart 2017 14:58

Arokh schreef op zaterdag 11 maart 2017 @ 19:46:
Leuke blog! Vooral jet begin herken ik. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Taco Bell (was ergens in Maine) werd ik ook verliefd. Heerlijk.

Ben trouwens wel eens op.het vliegtuig gestapt (naar Azië, en vooral Bangkok) voor 90% omdat ik zo veel zin had in het eten dat je hier niet kunt krijgen. Zo heeeeeerlijk. Soms heb ik wel eens geluk gehad met tickets voor onder de 200¤ retour, waardoor ik opeens heen en weer kon om me te buiten te gaan aan het streetfood. Leuk dat er meer mensen toe in staat zouden zijn!
Hoi Arokh, dankjewel voor je leuke reactie! Ga jij ook meteen naar Utrecht zodra hij open is om te proeven? Ik wel! Misschien kunnen we wel een groepsproefsessie organiseren?

Azië ben ik nog nooit geweest maar ik hoor inderdaad wel vaker dat het streetfood daar fantastisch is... Wie weet kom ik nog eens in de gelegenheid het zelf te proberen...

(die doomtrooper en ik hebben in het verleden wat meningsverschillen gehad en sindsdien negeer ik hem. Ik weet niet waarom hij toch maar blijft reageren en/of wat hij precies bedoelt met zijn post. Kan me ook niet zo veel schelen eigenlijk)

[Reactie gewijzigd op maandag 13 maart 2017 15:00]


Door Tweakers user Arokh, vrijdag 17 maart 2017 22:45

Ik ga er zeker heen, al zal het april worden voor mij. Ga trouwens in mei een paar weken naar Amerika, dus zal daar ook wel verwend worden :-)

Door Tweakers user Arokh, zaterdag 18 maart 2017 21:33

Nog even een toevoeging voor de hardcore fans: Pizza hut, Dunkin Donuts, 5 guys (!) en TGI fridays komen dit jaar allemaal naar Nederland.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.