Het clickbait van Tweakers.net

Door Yalden op donderdag 9 maart 2017 14:26 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 3.503

2de jaargang, Tweakblog nummer 3

Hallo allemaal, en bedankt dat je weer terug bent, of, als je voor het eerst mijn blog leest, welkom!

Muziek is niet alleen een flinke periode van mijn leven mijn werk geweest, maar ik heb het vooral altijd erg leuk gevonden naar muziek te luisteren en ik heb een vrij brede smaak vind ik zelf. Ik wil graag in mijn blogs wat van mijn lievelingsmuziek met jullie delen. Vanwege mijn brede smaak zal het vast wel (vaak?) voor gaan komen dat ik iets deel dat jullie echt helemaal niets vinden, maar, misschien dat er zo nu en dan iets tussen zit dat jullie nog nooit eerder hebben gehoord en misschien ook wel heel mooi vinden. Ik hoop heel erg dat jullie in ieder geval de moeite zullen nemen te luisteren en hopelijk ook in de comments laten weten wat jullie er van vonden, ook als jullie het helemaal niets vinden.

Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met een Oekraïense volksmuziekgroep, DakhaBrakha, met hun bewerking van een oud Russisch/Oekraïens volksliedje vermengd met een Amerikaanse doo wop riff uit de 60's. Baby, show me your love... De intro duurt bijna twee en een halve minuut dus geef het even de tijd en luister op redelijk goede speakers of een koptelefoon want het is echt een luister en geniet liedje, vind ik zelf.
Ok, dan even terug naar mijn één na laatste blog waar vooral maar niet alleen kritiek was op de titel maar allereerst over comments in het algemeen. Vorig jaar reageerde ik zelf in de comments op bijna iedere door jullie, de lezers, geplaatste comment en daar heb ik best wel wat kritiek op gehad. Ik ben het er mee eens dat die hele discussie in de comments het in zijn geheel niet leesbaarder maakt dus ga ik, bij wijze van experiment, nu in een volgende blog terugkomen op wat er in de voorgaande comments allemaal is gezegd. Bij deze dus...

Allereerst de kritiek op de titel “Het fake nieuws van Tweakers.net”. Dit is door diverse mensen geïnterpreteerd alsof ik daar mee wou zeggen dat er op Tweakers.net fake news staat of zelfs dat heel Tweakers.net volgens mij fake news zou zijn. Kijk, het staat iedereen vrij de titels van mijn blog te interpreteren zoals iedereen dat zelf wil, maar ik hoop eigenlijk dat mensen die het lezen zich wat meer afvragen wat ik er misschien mee bedoel in plaats van meteen maar een (verkeerde) conclusie te trekken. En mocht je je afvragen wat ik daarmee dan precies bedoel, dan raad ik je aan eens het boek “Seven types of ambiguity” van William Empson te lezen en bovenal niet te vergeten dat mijn blog mijn blog is. Wat ik schrijf is niet bedoeld als journalistiek maar als entertainment met (soms) als onderwerp de actualiteit. Het is niet mijn bedoeling “fast food columns” te schrijven maar ik hoop zo nu en dan iets neer te kunnen pennen waar lezers even over na denken voordat ze het doorslikken of uitspugen. Maar goed, om een voorbeeld te geven en die titel dan toch maar even voor te kauwen... De titel “Het fake news van Tweakers.net” is de titel van die specifieke (mijn!) blog en dekt dus de inhoud van die specifieke blog, het is niet bedoeld als kritiek op iets of alles dat buiten mijn blog op Tweakers.net gebeurt. Daarmee zal dan waarschijnlijk voor sommigen nog steeds niet duidelijk zijn hoe dat precies de inhoud dekt en dat zal ik dan (deze keer) ook even voorkauwen... De hot news items van de laatste tijd zijn, Trump, Russische connecties, leaks en afluisterpraktijken. Die hebben (denk ik) allemaal heel veel met elkaar te maken, meer dan je misschien op het eerste gezicht zou denken, met een hoofdrol voor Wikileaks en Poetin. Dit zijn niet alleen onderwerpen waar heel leuke comedy op tv over te maken is maar, volgens mij, enorm belangrijke ontwikkelingen van deze tijd, ontwikkelingen waarvan ik denk dat ze over enkele tientallen jaren als veel belangrijker gezien zullen worden dan nu op het moment dat ze zich afspelen. En vandaar dat ik er nu graag over schrijf, met de nodige ambiguity, niet om voor te kauwen en mijn mening door te drammen, maar om aan het denken te zetten en discussie over te voeren.

En daar wil ik het voor nu even bij laten. Dankjewel voor het lezen, hopelijk tot de volgende blog!

Volgende: The Art of Trolling 03-'17 The Art of Trolling
Volgende: Back with a vengeance... 03-'17 Back with a vengeance...

Reacties


Door Tweakers user mrc4nl, donderdag 9 maart 2017 15:39

De clickbait toch?

[small]Of deed je dit express }) )

Door Tweakers user Yalden, donderdag 9 maart 2017 15:47

mrc4nl schreef op donderdag 9 maart 2017 @ 15:39:
De clickbait toch?

[small]Of deed je dit express }) )
Jij begrijpt het! ;-)

Door Tweakers user Heppieboeddah, vrijdag 10 maart 2017 10:59

Was het niet veel handiger in het topic te reageren waar je het hebt over het fakenews. Of werkt een blog niet op die manier

Door Tweakers user JustFogMaxi, vrijdag 10 maart 2017 12:26

En toch klikken he! :D

Door Tweakers user Danny.G, vrijdag 10 maart 2017 19:27

Heppieboeddah schreef op vrijdag 10 maart 2017 @ 10:59:
Was het niet veel handiger in het topic te reageren waar je het hebt over het fakenews. Of werkt een blog niet op die manier
Daar waren zoveel reacties dat zijn bericht niet echt zou opvallen vermoed ik. :P

Door Tweakers user Yalden, zaterdag 11 maart 2017 18:33

Heppieboeddah schreef op vrijdag 10 maart 2017 @ 10:59:
Was het niet veel handiger in het topic te reageren waar je het hebt over het fakenews. Of werkt een blog niet op die manier
Hoi Heppieboeddah,

Ja, inderdaad... Ik was even wat aan het experimenteren maar ik ga nu maar weer direct reageren, dat werkt inderdaad toch beter.

Door Tweakers user schuit24, zondag 12 maart 2017 10:20

Leuke muziek! Staat ook op Spotify zag ik. thans voor de tip.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.