Hoe verziekt is onze Tweakers-community?

Door Yalden op zondag 4 september 2016 15:56 - Reacties (64)
Categorie: -, Views: 6.784

.

Voltaire zou hebben gezegd: "Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen."


In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting, maar met enkele beperkingen. Zo mag je bijvoorbeeld niet discrimineren en niet aanzetten tot haat en/of discriminatie. Artikel 137d lid 1 van het wetboek van strafrecht: Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.


Persoonlijk denk ik dat dit de reden is dat (zonder namen te noemen maar het begint met SS en het plaatst op Tweakers.net links naar neo-nazi video's) een bepaalde user geen antwoord durft te geven op mijn vraag naar zijn denkbeelden. Een ander lid van de Tweakers.community plaatste als reactie op mijn blog "Zielig figuur. Maak jezelf van kant man." Weer iemand anders zei: "Er is helemaal niks mis met deze community. Dus deze verziekt noemen vat ik dan ook op als een belediging. De Tweakers community is de beste community die er is. Er zit alleen af en toe een rotte appel tussen...."


Mijn stelling is: Als er één rotte appel in een fruitmand ligt wordt al snel ál het fruit in die fruitmand rot. Ik denk niet dat het al zover is, dat de héle community verrot is, maar, ik denk helaas wél dat een deel van onze community zich misdraagt.

Mijn vraag is; wat is er meer schadelijk voor onze community: Een lid dat onderbouwde kritiek uit of een lid dat neo-nazi propaganda verspreidt, een lid dat andere leden oproept zelfmoord te plegen of een groep leden die, wanneer die groep het niet met iemand zijn mening eens is, daarover niet in discussie gaat maar op alle mogelijke manieren gaat proberen dat lid waar ze het niet mee eens zijn de mond te snoeren en/of weg te pesten?

Dus, beste medeleden van de Tweakers.net community... Wat gaan we doen? Als beschaafde mensen met elkaar in discussie of als de bevolking van het dorp in Frankenstein met hooivorken achter "het monster" aan?


.

Volgende: Het spijt me 09-'16 Het spijt me
Volgende: De deels verziekte community van Tweakers.net 09-'16 De deels verziekte community van Tweakers.net

Reacties


Door Tweakers user Biersteker, zondag 4 september 2016 16:07

Wat imo schadelijk is voor de tweaker community ,net als voor iedere ander community, is dat een persoon op zijn tenen getrapt is, en kennelijk dat niet los kan laten ondanks goede argumenten, maar blijft hameren op zijn eigen gelijk, in zijn eigen kleine wereldbeeld en kennelijk weinig vorm van zelfreflectie kent. (Gast lees even je eigen posts/blogs door, dan snap je hopelijk wel dat je letterlijk aan het drammen bent als een klein kind)

Door Tweakers user LopendeVogel, zondag 4 september 2016 16:14

Dit soort blogs met al dat geklaag, dat verziekt de community deels. Gelukkig is niet iedereen zo anders zaten we op het nujij niveau.

Door Tweakers user Bron, zondag 4 september 2016 16:27

Kijk eens in de spiegel man, je bent zelf momenteel het grootste probleem van de community.

Door Tweakers user roviaro, zondag 4 september 2016 16:37

En daar is er weer een, is het nou nog niet klaar? Dat geklaag draagt echt bij aan een gezonde community (not).

Door Tweakers user onok, zondag 4 september 2016 16:40

Als je echt geeft om deze community, dan moet je eerst maar eens in de spiegel kijken. Als het goed is kom je dan tot de conclusie dat je beter kunt vertrekken naar een andere community.

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 4 september 2016 16:59

Oei, dit is er weer eentje hoor.

Zo'n type blog waarin Yalden na eerst 4 blogs vol rotzooi te hebben geplaatst, dan weer losgaat tegen de mensen die het niet met hem eens zijn.

Je bent niks beter dan de mensen die je hier aan de schandpaal nagelt. Nul komma nul.

Elke actie wordt gevolgd door een reactie. En dat heb je inmiddels al wel vaker ervaren lijkt me.

Overigens, leuk dat je het strafboek qoute, maar dat is hier niet van toepassing. Ben je wegens je geslacht, geloofsovertuiging, ras of handicap gediscrimineerd? Of gewoon omdat men je irritant en vervelend vindt? Ik gok eerder dat tweede.

Door Tweakers user Hennie-M, zondag 4 september 2016 18:34

Jij weer..

ga eens een maand op vakantie zonder internet. Of zoek hulp van een professionele hulpverlener. Of beide. Dat zal ons allemaal goed doen.

(en je mag hier op reageren maar ik ga het toch niet lezen.)

Door Tweakers user vanaalten, zondag 4 september 2016 18:55

Persoonlijk denk ik dat dit de reden is dat (zonder namen te noemen maar het begint met SS en het plaatst op Tweakers.net links naar neo-nazi video's) een bepaalde user geen antwoord durft te geven op mijn vraag naar zijn denkbeelden. Een ander lid van de Tweakers.community plaatste als reactie op mijn blog "Zielig figuur. Maak jezelf van kant man." Weer iemand anders zei: "Er is helemaal niks mis met deze community. Dus deze verziekt noemen vat ik dan ook op als een belediging. De Tweakers community is de beste community die er is. Er zit alleen af en toe een rotte appel tussen...."
Je focust teveel op de rotte appels en te weinig op het goede fruit.
Mijn stelling is: Als er één rotte appel in een fruitmand ligt wordt al snel ál het fruit in die fruitmand rot.
De mensheid kent al rotte appels vanaf het allereerste begin. Toch hebben we in de afgelopen duizenden jaren kans gezien te voorkomen dat de hele samenleving rot is. Ofwel, ik denk dat je stelling niet klopt.

Door Tweakers user sfranken, zondag 4 september 2016 19:26

Je helpt zelf ook niet echt mee. Als iedereen nu struikelt over je manier van doen is het dan wel eens bij je opgekomen dat JIJ het probleem bent, en niet de anderen? Soms je trots inslikken en door de zure appel heen is een wijs advies.

Door Tweakers user Palmolive, zondag 4 september 2016 19:48

Wel, laten we maar een klassieker uit de kast trekken: https://xkcd.com/1357/

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, zondag 4 september 2016 20:01

Maar stem je nu wel of niet?

Door Tweakers user kuusj98, zondag 4 september 2016 21:00

[quote]SS-Doomtrooper schreef op zondag 04 september 2016 @ 20:01:
Maar stem je nu wel of niet?
[/quote
:+ comedy gold

Door Tweakers user Flippylosaurus, zondag 4 september 2016 21:41

Ik quote mezelf even, denk dat deze reactie nu nog relevanter is:
Je zit een beetje te praten alsof je "recht" op Tweakers hebt. Dit heb je niet. De staf heeft het recht om zonder reden je topic te sluiten zonder opgave van reden. Waarom? Omdat het hún site is! Als een vriend je huis binnenkomt en er een tyfusbende van maakt mag jij degene toch ook wegsturen? Zelfde verhaal. Die metaforische vriend kan je ook wegsturen om wat voor reden dan ook. Die vriend zal het misschien niet leuk vinden, maar toch sta jij in je recht.
Jij reageerde daarop:
Nee, dat zou huisvredebreuk zijn of kunnen zijn, totaal niet van toepassing op een commerciële website. Lastig he, goede analogieën maken.
Ja, en? Een commerciële website mag je nog steeds eruit kicken zonder verantwoording. Dit is wat de AV zegt:

3.3 Tweakers.net behoudt zich het recht voor een aanvraag voor een Account te weigeren of de Account na registratie weer op te heffen, bijvoorbeeld indien er sprake is van een Sanctie.

Oftewel: Tweakers heeft het recht om je eruit te trappen. Het is hún site, het zijn hún servers, jij hebt helemaal geen recht daarop zolang het hun servers zijn.


Oja: stop alsjeblieft met deze kruistocht tegen Tweakers.net, we hebben je gehoord...

Door Tweakers user RobinHood, zondag 4 september 2016 22:42

En dan te bedenken dat al dit kinderachtige gedoe begonnen is door 1 zin in 1 nieuwsbericht die misschien niet helemaal correct was.

Om het nog wat triester te maken, want, dat kan:

Deze blogmeneer beticht "ons" ervan gemeen te zijn, echter, wat hij zelf doet is niet veel beter: Hij zegt dat iemand neo-nazi video's plaatst op Tweakers, maar, als je eventjes kijkt over welk lid hij het heeft, zie je niks wat daarop wijst. Dat noemt men laster.

Zelfs al is het waar, het is niet strafbaar, en dan doet hij het alleen maar om iemands reputatie te ruineren. En da's smaad.

Dus ja, een deel van de community is inderdaad verziekt :Y)

Door Tweakers user MrEddy, zondag 4 september 2016 22:55

Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.

Door Tweakers user Lemming, zondag 4 september 2016 23:10

Drink eens een flink glaasje bleek en lees je eigen posts eens.

Door Tweakers user .pointer, zondag 4 september 2016 23:15

Veel negatieve reacties. Ik denk dat het feit dat je het probleem aankaart, Yaiden, niet de fout is, maar je lijkt je autoritair of op zijn minst 'hoger' dan de community op te stellen, als een soort 'politie' of 'wijze man'. De negatieve reactie komt denk ik daardoor, daar houd men gewoon niet van. Als je de blog wat laagdrempeliger op zou stellen en je eigen zwaktes duidelijker naar voren zou brengen, zodat je je zelf (status-wise) niet naar boven plaatst, zou je denk ik meer bereiken.

Door Tweakers user pvink, zondag 4 september 2016 23:27

Ik heb deze kinderachtige blogposts al enkele keren voorbij zien komen op de frontpage. Met elke keer ergeneris wanneer ik er eens een keer op klik. Weg met dit onnozel geklaag graag :X

Door Tweakers user Meneer3612, zondag 4 september 2016 23:36

MrEddy schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:55:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Oh, kijk. Nog een MBO-er.

Door Tweakers user RobinHood, zondag 4 september 2016 23:42

.pointer schreef op zondag 04 september 2016 @ 23:15:
Veel negatieve reacties. Ik denk dat het feit dat je het probleem aankaart, Yaiden, niet de fout is, maar je lijkt je autoritair of op zijn minst 'hoger' dan de community op te stellen, als een soort 'politie' of 'wijze man'. De negatieve reactie komt denk ik daardoor, daar houd men gewoon niet van. Als je de blog wat laagdrempeliger op zou stellen en je eigen zwaktes duidelijker naar voren zou brengen, zodat je je zelf (status-wise) niet naar boven plaatst, zou je denk ik meer bereiken.
De negativiteit komt oa. omdat dit het vijfde blog in een handjevol dagen is, die nog steeds over hetzelfde kinderachtige gedoe gaat, namelijk dat meneer op hoge poten stelde dat een heel artikel fout was [het ging over 1 zin, hell, 1 woord] en dat hij daarin geen "gelijk"[lees: het artikel moet aangepast worden ] krijgt.

Daarover gaat hij eerst zeiken en zijn mening doordrukken in een blogpost, daarbij de mods "oproerpolitie" noemend, en als dat in het verkeerde keelgat van veel mensen schiet [wat begrijpelijk is], is het opeens de community die verziekt is. Op vragen en opmerkingen wordt nauwelijks ingegaan.

Een andere reden waarom veel mensen negatief zijn, is het circus van maart/april, waarin Yalden de ene na de andere slechte/nietszeggende/onzinnige/trollende blogpost maakte. In iets van twee maanden tijd 20+ blogs maken die werkelijk nergens over gaan + de kritiek weglachen, tja, dan krijg je vanzelf meer en meer kritiek en kutreacties.

En kaart ie nou echt een probleem aan? Nee, hij bekijkt alles van 1 kant, vergeet totaal zijn eigen rol erin en maakt enorm voorbarige conclusies. Zeggen dat de community verziekt is, puur omdat mensen niet happy zijn met jouw kwalitatief uitermate teleurstellende blogs, is gewoon nogal vreemd.

Genoeg mensen die hem dat ook proberen te zeggen, ook in deze blog, maar, er naar luisteren? Ho maar, je zal zien dat hij of niet ingaat op wat mensen zeggen, of dat hij ze "aanvalt" op semantiek, of dat hij er een grapje van maakt. [en dat, om zijn ongelijk te bewijzen, op deze post bloedserieus in gaat...]

Al met al heb zie ik liever Verleemen en Scheermeneer weer terug dan dit soort blaartrekkende blogs...Verleemen had zo af en toe nog iets redelijk interessants, en Scheermeneer was soms ook wel leuk om te lezen.

Door Tweakers user BaRF, zondag 4 september 2016 23:57

als je het allemaal niet bevalt is er een heeele makkelijke oplossing hoor :)


Door Tweakers user Yalden, maandag 5 september 2016 08:16

.pointer schreef op zondag 04 september 2016 @ 23:15:
Veel negatieve reacties. Ik denk dat het feit dat je het probleem aankaart, Yaiden, niet de fout is, maar je lijkt je autoritair of op zijn minst 'hoger' dan de community op te stellen, als een soort 'politie' of 'wijze man'. De negatieve reactie komt denk ik daardoor, daar houd men gewoon niet van. Als je de blog wat laagdrempeliger op zou stellen en je eigen zwaktes duidelijker naar voren zou brengen, zodat je je zelf (status-wise) niet naar boven plaatst, zou je denk ik meer bereiken.
Hallo pointer,

interessante reactie, dankjewel!

Ik denk dat ik me niet bewust op een bepaalde manier opstel anders dan dat ik gewoon mezelf ben. Zoals ik al vaker heb gezegd ben ik een 47 jarige man met autisme die momenteel helaas in de ziektewet zit en over allerlei persoonlijke zaken blogt en daarop, zoals je al aan gaf, erg veel negatieve reacties krijgt. Ik zou niet weten hoe ik me nóg kwetsbaarder op zou kunnen stellen dan ik al doe, maar begrijp me niet verkeerd, ik voel me zeker geen slachtoffer en ik probeer me dus zeker ook niet op te stellen als "wijze oude man". Misschien dat dat zo lijkt omdat er nogal wat mensen zich hier gedragen als luidruchtige verwende pubers en er daardoor flink wat contrast is met wat ik in mijn blogs vertel?

Door Tweakers user cadsite, maandag 5 september 2016 08:20

Ik heb heel je verhaal niet gelezen ook niet al je andere verhalen, ik denk ook niet dat het nodig is... Ik heb er enkele gelezen en de teneur was telkens gelijk.
Ik zie overal je rietveld avatar en zie ernaast keer op keer een klaagzang als titel.

Als het hier echt zo slecht is kan je een aantal dingen doen:
1. Blijven klagen en een maagzweer kweken.
2. Een andere hobby zoeken
3. Zelf een community uit de grond stampen.

Succes.

Door Tweakers user mvdam, maandag 5 september 2016 08:49

Yalden schreef op maandag 05 september 2016 @ 08:16:
[...]


Hallo pointer,

interessante reactie, dankjewel!

Ik denk dat ik me niet bewust op een bepaalde manier opstel anders dan dat ik gewoon mezelf ben. Zoals ik al vaker heb gezegd ben ik een 47 jarige man met autisme die momenteel helaas in de ziektewet zit en over allerlei persoonlijke zaken blogt en daarop, zoals je al aan gaf, erg veel negatieve reacties krijgt. Ik zou niet weten hoe ik me nóg kwetsbaarder op zou kunnen stellen dan ik al doe, maar begrijp me niet verkeerd, ik voel me zeker geen slachtoffer en ik probeer me dus zeker ook niet op te stellen als "wijze oude man". Misschien dat dat zo lijkt omdat er nogal wat mensen zich hier gedragen als luidruchtige verwende pubers en er daardoor flink wat contrast is met wat ik in mijn blogs vertel?
Na dagenlang zo nu en dan (ongewenst) geconfronteerd te worden met deze kwestie, heb ik naar aanleiding van bovenstaande toch besloten iets te reageren.

Ik had een bepaald verwachtingspatroon bij je reacties. Het autisme had ik wel ergens opgepikt. Maar 47... Als je 15 gezegd zou hebben had ik het ook geloofd. Dat komt met name door dit soort zinnen:
Misschien dat dat zo lijkt omdat er nogal wat mensen zich hier gedragen als luidruchtige verwende pubers en er daardoor flink wat contrast is met wat ik in mijn blogs vertel?
Mijn ouders zeiden vroeger altijd, wat men zaait, oogst je. Je geeft zelf, misschien onbewust, puberale antwoorden op mensen die je proberen te helpen. En hoewel je dat misschien in zijn geheel niet bedoelt, het is immers moeilijk om in geschrift emotie, humor en dergelijke over te brengen, wordt het door veel mensen wél zo gezien.

Je geeft aan dat je in de ziektewet zit. Ik ga, uit de vele blogposts die daaruit voortkomen even aannemen dat je wat meer tijd hebt. Waarom deze tijd niet proberen te investeren in iets leuks. Iets positiefs. Is er niet iets wat je boeit, een hobby, iets waar je ons wat over kunt leren (of gewoon vertellen).

Vertel ons iets over je leven buiten tweakers, hoe ga je met uitdagingen om, enzovoort. Ik durf te wedden dat je daar veel positievere reacties op krijgt dan op "klagen" (Ook al is het dat misschien in de eigen ogen niet).

:*

Door Tweakers user Fly-guy, maandag 5 september 2016 08:58

Voltaire zou hebben gezegd: "Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.
Als je interessant en verheven wil doen in je blog, zorg er dan voor dat je weet wat je typt.
Voltaire heeft dat nimmer gezegd, deze quote komt van de schrijfster Evelyn Beatrice Hall, welke ze gebruikte om haar idee van de gedachten van Voltaire neer te zetten.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

En hierbij nogmaals het verzoek te stoppen met deze blog diarree. Het is teveel in te korte tijd. Als vier van de vier blogs op de frontpage over jouw kleuterdrama gaan, kan ik je helaas niet meer negeren.
Als ik nu het idee had dat je een trol was, dat er nog enige amusementswaarde aan, nu is het simpelweg het verongelijkte gejammer van het zoveelste speciale sneeuwvlokje..

Neem een tweaker vakantie en kom terug als je 18 bent, dan kijk je vast heel anders tegen het geheel aan.

Door Tweakers user Crazz, maandag 5 september 2016 09:22

Ik heb de discussie zijdelings gevolgd en lees bij zowel voor als tegenstanders goede argumenten (waarom de discussie is gestart, en waarom je er beter mee kunt stoppen).

Een specifieke opmerking richting MrEddy die het lef heeft om tegen iemand te zeggen dat ie zich van kant moet maken:
Dat soort dingen schrijf je niet naar iemand anders, dat soort dingen zeg je niet tegen iemand anders. NOOIT. Hier wordt de wereld niet echt beter van he.

En ja, blijkbaar bepaal je dit tot op heden zelf, maar ik vind dat de moderator moet ingrijpen, dit soort dingen horen hier niet thuis.

Door Tweakers user Crazz, maandag 5 september 2016 09:25

Crazz schreef op maandag 05 september 2016 @ 09:22:
Ik heb de discussie zijdelings gevolgd en lees bij zowel voor als tegenstanders goede argumenten (waarom de discussie is gestart, en waarom je er beter mee kunt stoppen).

Een specifieke opmerking richting MrEddy die het lef heeft om tegen iemand te zeggen dat ie zich van kant moet maken:
Dat soort dingen schrijf je niet naar iemand anders, dat soort dingen zeg je niet tegen iemand anders. NOOIT. Hier wordt de wereld niet echt beter van he.

En ja, blijkbaar bepaal je dit tot op heden zelf, maar ik vind dat de moderator moet ingrijpen, dit soort opmerkingen horen hier niet thuis.

Door Tweakers user friggler, maandag 5 september 2016 10:19

MrEddy schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:55:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Sorry, maar dít gaat me echt te ver. Dat iemand voor of tegen iets is, ja daar zijn meningen voor. Dat iemand het niet los kan laten, ja dat heeft (zoals Yalden al zegt) een oorzaak vanwege zijn autisme. Maar om iemand dood te wensen.... nee dan ga je écht te ver. Maar goed MrEddy, je zal wel een 13-jarige zijn die het verstand heeft van een goudvis.

Door Tweakers user MartijnAbel, maandag 5 september 2016 10:22

Scheermeneer all over again...
Overal tegen aan lopen schoppen, verwachten dat het leeuwendeel akkoord gaat met je Wilders geschreeuw, en als dat niet gebeurd dan ga je het duizend keer groter maken dan wat het is. Vraag anders scheermeneer of die nog een plekje vrij heeft op zijn blog, mooi 2 handen op 1 buik.

Discussies kunnen leuk zijn, maar als je standvast bent in je eigen oordeel en geen enkel moment inzicht kunt creeren in wat anderen zeggen, dan hoor je niet thuis op een communitywebsite, dan moet je lekker offline gaan en met jezelf discussieren.

Door Tweakers user babyslick, maandag 5 september 2016 10:28

MrEddy schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:55:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Wat een walgelijke opmerking. Doe dat eens niet.

Door Tweakers user KillerAce_NL, maandag 5 september 2016 11:00

Is niet verziekt, er zijn slechts een handvol aandachtsvragers zoals Yalden.
Meestal mensen met een stoornis, je pikt ze er zo uit.
Ze wijken af en hebben problemen met meedoen met anderen. De trend is dan om te klagen...

Yalden, ga weer lekker werken en maak wat van je leven, dit is alleen maar negatief en levert je niks op.

Door Tweakers user Robe90, maandag 5 september 2016 11:18

MrEddy schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:55:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Lol :+ Pas op dat je je niet snijdt met die "edge".


Door Tweakers user Floppus, maandag 5 september 2016 12:15

Er zijn dingen te onderscheiden. Zo is eigenlijk altijd alles wel te verbeteren, anders te doen, en belangrijker: heeft iedereen een andere invalshoek over hoe het zou moeten. Daarmee kan je eigenlijk nooit *de* perfecte community maken voor ieder specifiek persoon. De community vormt daarmee een groep die enigszins op dezelfde wijze naar dingen kijkt of kan begrijpen.

Ik denk dat het belangrijkste aan deze community is, dat er een basis is van respect en omgang die op veel plekken niet meer bestaat. Die basis wil zo veel mogelijk vrijheid, maar kan niet bestaan als omgang soms niet afgedwongen wordt.

Ter illustratie: jij hebt de vrijheid dit blog te plaatsen. Ook al vind ik het smakeloos, respectloos naar je medebezoekers en crew die zich dag in dag uit belangeloos inzet hoe je de community wegzet.

Er zijn ook hier reacties die over de grens gaan - maar in de blogs kan je zelf modereren, dus dat is niet aan ons. Wel vraag ik me heel erg af of het niet beter is voor zowel jezelf als de community (en crew) om je heil ergens anders te zoeken. Blijkbaar zint het je niet hoe het hier is, dus vertrek. Heel simpel.

Maar... Ik denk dat je zelf ook wel weet dat het moeilijk gaat zijn een soortgelijke plek te vinden. Het is hier namelijk niet zo slecht; maar wie niet anders kent en een keer het trots gekrenkt krijgt kan zo reageren. Ik benadruk daarom: doe een maand geen Tweakers, en zoek je heil elders.

Overigens nog even een dingetje over je post: vrijheid van meningsuiting is een algemene wet. Wij zijn geen overheid, en mogen binnen wetgeving dus volledig zelf inrichten wat we wel en niet willen op deze site. Je referentie naar de wet is daarmee niet relevant: ga je over de grens van wat wij willen zien, dan eindigt gewoon je welkom en daarmee klaar.

Dat mag jij zien als rechtvaardiging voor Godwins en zo verder. Het feit dat dit blog er staat, en je hier gewoon een uitleg krijgt in plaats van keihard van de site getrapt te worden (wat volgens menigeen meer dan gerechtvaardigd zou zijn) is gewoon bewijs hoezeer je er naast zit, en hoezeer het vooral triest is hoe je blijkbaar in het leven staat.

Deze blog en je voorgaande blogs laten een beeld zien van onvrede, worstelen met een plaats in de maatschappij en een algemene boosheid. Ik heb dan ook vooral medeleiden met hoe verschrikkelijk je persoonlijkheid blijkbaar je bestaan maakt. Maar, laten we hopen dat deze uitlaatklep ergens in de hoek van het internet ook jou enigszins helpt omgaan met het bestaan.

Door Tweakers user Yalden, maandag 5 september 2016 12:19

Hallo Flopus,

Spreek je namens jezelf, de community, de crew of de uitgever van Tweakers.net?

Door Tweakers user Yalden, maandag 5 september 2016 12:22

Yalden schreef op maandag 05 september 2016 @ 12:19:
[...]


Hallo Flopus,

Spreek je namens jezelf, de community, de crew of de uitgever van Tweakers.net?
Sorry, Floppus (typo)

Mijn vraag is trouwens voor mijn duidelijkheid gezien je een paar keer "wij" zegt zonder te definiëren wie "wij" zijn.

Door Tweakers user SinergyX, maandag 5 september 2016 13:03

Met zo'n opmerking ben je geen haar beter, zelfde niveau.

Door Tweakers user Kenzi, maandag 5 september 2016 13:15

Yalden schreef op maandag 05 september 2016 @ 12:22:
[...]


Sorry, Floppus (typo)

Mijn vraag is trouwens voor mijn duidelijkheid gezien je een paar keer "wij" zegt zonder te definiëren wie "wij" zijn.
In plaats van weer over 1 woordje te vallen kan je ook inhoudelijk zijn reactie bestuderen.

Misschien dat je (soms) een punt hebt, de manier waarop je dat brengt en vervolgens blijft doordrammen maakt dat mensen je alleen maar minder serieus nemen.

ja, dan kan je wel weer gaan komen met "maar 1% van de mensen die mijn blog lezen blablabla", 99% stoort zich eraan.

Door Tweakers user Yalden, maandag 5 september 2016 13:21

Ok, dan zonder te weten wie je precies bent en namens wie je spreekt mijn reactie op jouw reactie...
Floppus schreef op maandag 05 september 2016 @ 12:15:
Er zijn dingen te onderscheiden. Zo is eigenlijk altijd alles wel te verbeteren, anders te doen, en belangrijker: heeft iedereen een andere invalshoek over hoe het zou moeten.
En mijn invalshoek geef ik weer in mijn blogs.
Daarmee kan je eigenlijk nooit *de* perfecte community maken voor ieder specifiek persoon. De community vormt daarmee een groep die enigszins op dezelfde wijze naar dingen kijkt of kan begrijpen.
Iemand anders was me in een reactie juist aan het uitleggen dat de Tweakers.net community heel divers is en dat er verschillende sub-communities zijn die heel verschillend tegen bepaalde dingen aankijken.
Ik denk dat het belangrijkste aan deze community is, dat er een basis is van respect en omgang die op veel plekken niet meer bestaat. Die basis wil zo veel mogelijk vrijheid, maar kan niet bestaan als omgang soms niet afgedwongen wordt.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik begrijp niet zo goed waarom je me dit verteld want dit klinkt heel erg als wat ik zélf ook in mijn laatste 2 blogs heb getracht te verwoorden.
Ter illustratie: jij hebt de vrijheid dit blog te plaatsen. Ook al vind ik het smakeloos, respectloos naar je medebezoekers en crew die zich dag in dag uit belangeloos inzet hoe je de community wegzet.
Dit blog gaat uitsluitend over een deel van de community, niet over de hele community en al helemaal niet over de crew.
Er zijn ook hier reacties die over de grens gaan - maar in de blogs kan je zelf modereren,
Dat weet ik.
dus dat is niet aan ons.
Ah, dus jij hoort bij de crew? Mag ik je dan nogmaals vragen of je reactie hier namens de crew is, en ik deze dus als een officiële waarschuwing dien te beschouwen, of dat je op persoonlijke titel spreekt?
Wel vraag ik me heel erg af of het niet beter is voor zowel jezelf als de community (en crew) om je heil ergens anders te zoeken.
Ok
Blijkbaar zint het je niet hoe het hier is, dus vertrek. Heel simpel.
Met alle respect laat je hiermee zien dat je niet geheel op de hoogte bent van mijn insteek en die wil ik je graag vertellen als je die wil horen. Het zint me hier wél, maar er zijn sommige zaken waar ik kritiek op heb. Ik was in de veronderstelling dat ik vrij was die kritiek te uiten, zolang ik me aan de regels hou. Ik ga er, zoals ik ook al ergens anders heb gezegd vanuit dat, mocht ik me per ongeluk niet aan de regels hebben gehouden, ik daar op een normale manier, maar via een officieel kanaal, op zal worden gewezen. Ik vraag dus nogmaals, met alle respect; Namens wie spreek je?
...
Overigens nog even een dingetje over je post: vrijheid van meningsuiting is een algemene wet. Wij zijn geen overheid, en mogen binnen wetgeving dus volledig zelf inrichten wat we wel en niet willen op deze site. Je referentie naar de wet is daarmee niet relevant: ga je over de grens van wat wij willen zien, dan eindigt gewoon je welkom en daarmee klaar.
Dat is me ook bekend, maar die referentie naar de wet was niet gericht aan de crew of de site, maar aan een deel van de lezers van mijn blog.
Dat mag jij zien als rechtvaardiging voor Godwins en zo verder.
Sorry, maar ik begrijp niet wat je hiermee bedoelt. Ik weet wat Godwins zijn maar ik weet niet waar je naar verwijst.
Het feit dat dit blog er staat, en je hier gewoon een uitleg krijgt in plaats van keihard van de site getrapt te worden (wat volgens menigeen meer dan gerechtvaardigd zou zijn) is gewoon bewijs hoezeer je er naast zit, en hoezeer het vooral triest is hoe je blijkbaar in het leven staat.
Sorry, maar nu moet ik het toch nog een keer vragen... Namens wie spreek je hier?
Deze blog en je voorgaande blogs laten een beeld zien van onvrede, worstelen met een plaats in de maatschappij en een algemene boosheid. Ik heb dan ook vooral medeleiden met hoe verschrikkelijk je persoonlijkheid blijkbaar je bestaan maakt. Maar, laten we hopen dat deze uitlaatklep ergens in de hoek van het internet ook jou enigszins helpt omgaan met het bestaan.
En ook hier... Zeg je dit op persoonlijke titel of is dit namens de crew/de uitgever?

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 13:59

MrEddy schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:55:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Rare kijk op mensen heb jij. Nog weinig ervaring met tragedies gehad, me dunkt. En als je die ervaring wel hebt: Blijkbaar niet de levenslessen die daaruit voortvloeien geleerd.

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 14:30

Floppus schreef op maandag 05 september 2016 @ 12:15:
Blijkbaar zint het je niet hoe het hier is, dus vertrek. Heel simpel.
Zon mooi betoog en dan met deze conclusie aankomen. Er valt onder de berg negatief sentiment die Yalden deelt namelijk wel wat te zeggen voor zijn verhalen. En misschien wordt je wel cynisch als je voor de zoveelste keer door die hardwerkende crew op het matje wordt geroepen of wanneer regels worden omgebogen omdat dit nu eenmaal tot de rechten van die crew behoort. Het is vooral wanneer zulke reacties disproportioneel worden en niet gerechtvaardigd kunnen worden. Zoals reacties wijzigen wanneer uit de intentie van de gebruiker duidelijk blijkt dat dit niet nodig hoeft te zijn, of moderatiedwalingen die met ellenlange topics gewoon blijven staan op dezelfde waardering.

Als je als gebruiker bijdraagt aan de community dmv reacties en suggesties op dergelijke topics en je vangt telkens bot om dan maar een uitnodiging voor HQ te ontvangen, dan snap ik wel dat je behoorlijk cynisch over de crew kan worden. Ook al is niet ieder crewlid hetzelfde natuurlijk.

Om dan te zeggen ''Vertrek dan'' is geen positief advies. Laat staan dat je gaat roepen over hoe zielig Yalden in het leven moet staan. Zijn dit uitspraken om jezelf beter te laten voelen?

Yaldens stoornis zorgt er misschien wel voor dat hij dmv deze blogs schrijven een soort innerlijke rust ervaart: Hij kan zijn verhaal droppen en er wordt op gereageerd. Vaak negatief, want toegegeven, echt vrolijk wordt ik er niet van en ik vind het in zijn geheel nogal klagerig. Maar sommige reacties illustreren ook weer perfect wat Yalden zegt - De community is deels verknipt. Als je gaat oproepen dat Yalden beter zichzelf van kant kan maken, aanvallen op zijn autisme (Wat goed weergeeft dat mensen weinig kennis hebben van dit probleem, ignorance is bless blijkaar) of gaat benadrukken dat Yalden's leven wel nogal zielig is op basis van een godvergeten blogpost, wie ben jij dan?

We kunnen met zn allen Yalden gaan afzeiken op zijn posts zoals 90% hier al doet. Wat we ook kunnen doen is met Yalden in gesprek gaan om zijn impuls tot negatieve blogs schrijven een plekje te geven. We zijn toch een ''community'', toch?

Negatief zijn over een ander kunnen we allemaal, ikzelf incluis, heel goed. Maar kunnen we er ook een positieve draai aangeven?
Yalden schreef op maandag 05 september 2016 @ 13:21:
Ok, dan zonder te weten wie je precies bent en namens wie je spreekt mijn reactie op jouw reactie...
Zoals al eerder gezegd, Floppus is crew en belast met het V&A gedeelte. Gezien zijn hoofdpijndossiers die hij op zich neemt een zeer gerespecteerd lid wat bijkans een tweede baan moet wezen voor hem.

Door Tweakers user MrEddy, maandag 5 september 2016 14:55

Redneckerz schreef op maandag 05 september 2016 @ 13:59:
[...]

Rare kijk op mensen heb jij. Nog weinig ervaring met tragedies gehad, me dunkt. En als je die ervaring wel hebt: Blijkbaar niet de levenslessen die daaruit voortvloeien geleerd.
Jouw mening interesseert mij niet.

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 15:02

MrEddy schreef op maandag 05 september 2016 @ 14:55:
[...]


Jouw mening interesseert mij niet.
Toch reageer je, dus het interesseert je wel wat. Je reactie daarentegen echter niet. Het zal wel een stukje levenservaring zijn. Nou, stoere jongeman hoor.

Toepasselijke woonplaats heb je Ed ;)

Door Tweakers user MrEddy, maandag 5 september 2016 15:08

Redneckerz schreef op maandag 05 september 2016 @ 15:02:
[...]

Toch reageer je, dus het interesseert je wel wat. Je reactie daarentegen echter niet. Het zal wel een stukje levenservaring zijn. Nou, stoere jongeman hoor.

Toepasselijke woonplaats heb je Ed ;)
Nogmaals, je mening interesseert mij niet.

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 15:21

MrEddy schreef op maandag 05 september 2016 @ 15:08:
[...]

Nogmaals, je mening interesseert mij niet.
Waarom reageer je dan Ed uit Monster?

Je bent niet uniek hoor, de achterliggende gedachte van je posts laat zich makkelijk openbaren.

Door Tweakers user Kenzi, maandag 5 september 2016 15:25

Redneckerz schreef op maandag 05 september 2016 @ 14:30:
[...]


We kunnen met zn allen Yalden gaan afzeiken op zijn posts zoals 90% hier al doet. Wat we ook kunnen doen is met Yalden in gesprek gaan om zijn impuls tot negatieve blogs schrijven een plekje te geven. We zijn toch een ''community'', toch?
Goed, probeer jij dat dan. Yalden heeft een enorm bord voor zijn kop. Zelfs goedbedoelde kritiek doet hij af als negatief.
Met hem in gesprek gaan heeft geen nut, hij is overtuigd van zijn gelijk en dat hij het bij het rechte eind heeft.

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 15:40

Haha, die zag ik aankomen. ''Oh, hij gaat het op die fiets gooien, dan mag hij het ook zelf doen.'' ;)

Zodat jij je niet genoodzaakt voelt om zelf een bijdrage te leveren natuurlijk :)

In ieder geval, ik ben er al actief mee bezig en dat gaat de goede kant op. Iedereen kan aannames doen, je kan ook voorbij zijn blogs kijken en dan komt er toch een andere kant naar voren.

Bij Ed denk ik echter dat het gewoon stoïcijns eigenwijs zijn is. Maar die praten wel anders als ze het zelf eens van dichtbij maken. Of hebben van nature gewoon geen begrip voor de medemens. Die hebben zo hun eigen problemen door diens natuur :)

Door Tweakers user Kenzi, maandag 5 september 2016 15:49

Redneckerz schreef op maandag 05 september 2016 @ 15:40:
[...]

Zodat jij je niet genoodzaakt voelt om zelf een bijdrage te leveren natuurlijk :)
over aannames doen gesproken.
als je een goede community wil op bouwen dan moet je vooral niet dat soort dingen doen.
daar werk je mensen alleen maar tegen je in het harnas.

Maar goed, gezien jouw reactie geschiedenis kan je het denk ik goed vinden met Yalden. Misschien moeten jullie samen ergens een community op zetten, gezellig toch?

Door Tweakers user Redneckerz, maandag 5 september 2016 16:06

Kenzi schreef op maandag 05 september 2016 @ 15:49:
[...]
over aannames doen gesproken.
Grapje natuurlijk :) Ga jij ook in gesprek met Yalden?
Kenzi schreef op maandag 05 september 2016 @ 15:49:
Maar goed, gezien jouw reactie geschiedenis kan je het denk ik goed vinden met Yalden. Misschien moeten jullie samen ergens een community op zetten, gezellig toch?
Oh nee hoor, mijn drijfveer is niet de zijne. Ik kan het wel vinden op Tweakers van tijd tot tijd. Ik filter zijn negativisme er gewoon uit.

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, maandag 5 september 2016 17:41

RobinHood schreef op zondag 04 september 2016 @ 22:42:

Hij zegt dat iemand neo-nazi video's plaatst op Tweakers, maar, als je eventjes kijkt over welk lid hij het heeft, zie je niks wat daarop wijst. Dat noemt men laster.

Zelfs al is het waar, het is niet strafbaar, en dan doet hij het alleen maar om iemands reputatie te ruineren. En da's smaad.
Nu je het zegt. Komt er nog een rectificatie, blogmeneer Yalden? Laster en smaad, dat willen we hier bij de Tweakers community liever niet.

Door Tweakers user ONiel, maandag 5 september 2016 19:36

Tjonguh. Jij weer?
Eerst lig je op je blogje te posten over hoe goed je "Microsoft" wel niet vindt met losse slechten argumenten (want het sucked), en nu begin je deze rotzooi te posten?

Ga toch even frisse lucht halen gast...

Door Tweakers user Nipaa, maandag 5 september 2016 20:00

Wat ik mij eerder afvraag is hoe mensen kunnen zeggen dat we vrijheid van meningsuiting hebben in Nederland als daar beperkingen aan zitten.

"Vrijheid van meningsuiting, maar alleen als je het met ons (de overheid in dit geval) eens bent."

Door Tweakers user Yalden, dinsdag 6 september 2016 11:18

Beste Robin,

Ongeveer een half jaar geleden zijn jij en ik al publiekelijk "in discussie" geweest over mijn blogs. Omdat jij toen besloten leek te hebben niet meer op mijn blogs te reageren heb ik jou vanaf dat moment verder ook "met rust gelaten". Blijkbaar wil je nu opnieuw met me "in discussie". Ik weet niet of ik daar ook zin in heb, maar op wat je nu zegt wil ik toch even reageren.
En dan te bedenken dat al dit kinderachtige gedoe begonnen is door 1 zin in 1 nieuwsbericht die misschien niet helemaal correct was.
Dit "kinderachtige gedoe" begon al wat eerder dan "die ene zin", maar goed, daar ga ik nu niet met jou opnieuw over in discussie. Waar ik wél nog wat over wil zeggen is het volgende.
...
... Hij zegt dat iemand neo-nazi video's plaatst op Tweakers, maar, als je eventjes kijkt over welk lid hij het heeft, zie je niks wat daarop wijst. Dat noemt men laster.

Zelfs al is het waar, het is niet strafbaar, en dan doet hij het alleen maar om iemands reputatie te ruineren. En da's smaad.
...
Die meneer zijn reputatie vestigt hij zelf door a. een user name te kiezen die met SS begint en b. links te plaatsen naar neo-nazi video's op youtube. Dat deed hij, ongeveer een half jaar geleden, als reactie op een van mijn eerdere blogs. Ik ga dat nu niet voor je opzoeken, als je dat graag wil zien doe je dat zelf maar.

Verder stelde deze meneer me een vraag waar ik op heb geantwoord. Vervolgens stelde ik hem ook een vraag waar hij op weigerde te antwoorden. Als hij met me in discussie wil deins ik daar niet voor terug maar een discussie is bilateraal, ik laat me niet ondervragen door iemand die zich SS'er noemt.

Verder vraag ik me nu wel af waarom jij het blijkbaar nodig vindt als advocaat van deze meneer op te treden.

Door Tweakers user Xantios, dinsdag 6 september 2016 15:21

Scheermeneer 2.0

Ongeacht of je inhoudelijk gelijk of ongelijk hebt, je bent nu gewoon irritant/
Ga naar huis, met je blokken spelen klein kind.

Door Tweakers user BadpunK, dinsdag 6 september 2016 17:12

Xantios schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 15:21:
Scheermeneer 2.0

Ongeacht of je inhoudelijk gelijk of ongelijk hebt, je bent nu gewoon irritant/
Ga naar huis, met je blokken spelen klein kind.
Goed onderbouwd en lekker duidelijk.. (NOT!)

Ik vraag mij altijd af waarom men dergelijke oneliners plaatst zonder wat te lezen.

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, dinsdag 6 september 2016 18:18

Yalden schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 11:18:
[...]


ik laat me niet ondervragen door iemand die zich SS'er noemt.
Hoi

http://www.imdb.com/title/tt0795457/

Niets meer niets minder. Niet zo snel een excuus zoeken als iets je niet zint, meneertje.

Doei

Doe maar niet stemmen trouwens, mocht je dat wel doen.

Door Tweakers user Redneckerz, dinsdag 6 september 2016 18:31

BadpunK schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 17:12:
[...]


Goed onderbouwd en lekker duidelijk.. (NOT!)

Ik vraag mij altijd af waarom men dergelijke oneliners plaatst zonder wat te lezen.
Omdat dat makkelijk is. Drive-by posts werken omdat er niet tegen wordt opgetreden. En inmiddels is het grootste gedeelte van mensen die reageren van deze toonsoort.
SS-Doomtrooper schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 18:18:
[...]


Hoi

http://www.imdb.com/title/tt0795457/

Niets meer niets minder. Niet zo snel een excuus zoeken als iets je niet zint, meneertje.

Doei

Doe maar niet stemmen trouwens, mocht je dat wel doen.
Kunnen we dat kleinerende eens achterwege laten? Sommigen lijken er wel een sport van te maken om zo lullig mogelijk voor de dag te komen in hun beledigingen en insinuaties.

En hoe irritant Yalden ook is, die oneliners voegen geen drol toe.

Door Tweakers user SS-Doomtrooper, dinsdag 6 september 2016 18:41

Redneckerz schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 18:31:
[...]


Kunnen we dat kleinerende eens achterwege laten? Sommigen lijken er wel een sport van te maken om zo lullig mogelijk voor de dag te komen in hun beledigingen en insinuaties.

En hoe irritant Yalden ook is, die oneliners voegen geen drol toe.
Het is geen oneliner, ik heb serieus liever niet dat hij gaat stemmen. Aan hem de keus om daar op in te gaan of niet, maar mijn mening heeft ie.


Door Tweakers user SinergyX, woensdag 7 september 2016 11:41

BadpunK schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 17:12:
[...]


Goed onderbouwd en lekker duidelijk.. (NOT!)

Ik vraag mij altijd af waarom men dergelijke oneliners plaatst zonder wat te lezen.
Omdat alles meer dan een simpele oneliner al teveel tijd steken is in zoiets onzinnigs als dit. Het zit meneertje diep, heel diep, maar waar ik dacht met deze blogs hij het toppunt had, heeft hij een nieuwe gevonden met z'n 'SS nazi' probleem.

Door Tweakers user kurdt94, woensdag 7 september 2016 13:28

Kan iemand deze US brainswashed gast verwijderen van het internet ?

Door Tweakers user WillySis, woensdag 7 september 2016 17:19

Ook hier weer een aantal ongefundeerde negatieve reacties.Ik vind dat ook ergelijk.

Internet lijkt steeds meer een plaats te worden om lekker anoniem frustraties op een ander af te reageren. Of je dat nu recht in iemands gezicht zegt of via een reactie, het blijft niet leuk voor de ontvanger. Het eerste accepteren we niet, waarom moeten we het tweede wel accepteren?

Iedereen heeft recht op een mening en die mag je in een blog neerzetten. Als je daarop wilt reageren, houdt het dan netjes. Wens de schrijver niet ongefundeerd allerlij nariheid toe, maar geeft een gefundeerd (tegen) argument.

Door Tweakers user Redneckerz, donderdag 8 september 2016 22:29

SS-Doomtrooper schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 18:41:
[...]


Het is geen oneliner, ik heb serieus liever niet dat hij gaat stemmen. Aan hem de keus om daar op in te gaan of niet, maar mijn mening heeft ie.
Iedereen heeft echter stemrecht. Yalden lijkt mij daar een geschikte kandidaat om te stemmen.

Dat itt tot Kuzu, Ozturk, Simons, etc..
SinergyX schreef op woensdag 07 september 2016 @ 11:41:
[...]

Omdat alles meer dan een simpele oneliner al teveel tijd steken is in zoiets onzinnigs als dit.
Net zoals dat jij overal te pas en te onpas drive-by posts maken die alleen maar negatief zijn en olie op het vuur gooien?

Misschien moet jezelf eens wat meer tijd steken in iets anders, of je moet toevallig kicken op de reacties die je drive-by's doen..
SinergyX schreef op woensdag 07 september 2016 @ 11:41:
[...]

Het zit meneertje diep, heel diep, maar waar ik dacht met deze blogs hij het toppunt had, heeft hij een nieuwe gevonden met z'n 'SS nazi' probleem.
En uiteraard ook kleinerend zijn met ''meneertje''... Bijna hetzelfdeals SynergyX zeggen. :+
kurdt94 schreef op woensdag 07 september 2016 @ 13:28:
Kan iemand deze US brainswashed gast verwijderen van het internet ?
Nee. Kan dat wel met jouw reactie? :+
WillySis schreef op woensdag 07 september 2016 @ 17:19:
Ook hier weer een aantal ongefundeerde negatieve reacties.Ik vind dat ook ergelijk.

Internet lijkt steeds meer een plaats te worden om lekker anoniem frustraties op een ander af te reageren. Of je dat nu recht in iemands gezicht zegt of via een reactie, het blijft niet leuk voor de ontvanger. Het eerste accepteren we niet, waarom moeten we het tweede wel accepteren?

Iedereen heeft recht op een mening en die mag je in een blog neerzetten. Als je daarop wilt reageren, houdt het dan netjes. Wens de schrijver niet ongefundeerd allerlij nariheid toe, maar geeft een gefundeerd (tegen) argument.
Maar dat is het dus he. Het is een anonieme plaats. Mensen laten hun frustraties botvieren op een plek die ze zo kunnen verlaten. Het is dan ook niet voor niets dat men in reactie daarop een schild ontwikkelt wat zich vertaalt naar constante selfies op Instagram en andere social media. Het is onzekerheid. En mede gevoed doordat alles en iedereen maar dood moet of gekleineerd moet worden.

Ze weten toch wel dat het geen implicaties heeft. Daarom gebeurt het. Desalniettemin vind ik dat je je met enig fatsoen kunt gedragen, ook al is dat wishful thinking.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.